Teori – Utvecklad

Alla mönsters betydelse

Inför graderingen

Under den här delen kommer du hitta blandad sammanfattad fakta som är bra inför teoridelen på graderingar. Observera att denna information är sammanfattad och andra frågor kan komma på graderingen som inte står med här. Där med rekommenderar jag er att köpa teoriboken för mer detaljerad fakta och vara uppmärksam och nyfiken och fråga under träningar för att göra din teorikunskap komplett. Nuvarande information är mestadels grundläggande information för de lägre bältena. Mer teoretiska kunskaper kan krävas för de högre bältena.

General Choi Hong Hi

Choi Hong Hi föddes 1918 och under andra världskriget blev han fängslad pga den koreanska självstädighetsrörelsen. I fängelset fortsatte han att hålla sig i form och han fick med både vakter och andra fängelsekamrater i sina övningar.

1945 när kriget var över blev han befriad och blev en av de officerare som började bygga upp en ny självständig koreansk armé och gjorde snabbt karriär då han blev utsedd till huvudinstruktör för självförsvarsträningen i den amerikanska militärpolisskolan.

1954 började han sätta ihop tekniker, träningsmetoder samt moraliska och filosofiska principer och den 11 april 1955 använde man första gången ordet Taekwon-Do.

Kampsporten Taekwon-Do

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com